Bedrijven in de Hoeksche Waard omarmen Online Marketing

In opdracht van SideShow Media is onder ruim 230 ondernemingen in de Hoeksche Waard het onderzoek Online Marketing MKB Hoeksche Waard 2017 uitgevoerd. In dit onderzoek is de inzet van Online Marketing onder het MKB in de Hoeksche Waard in kaart gebracht. Met dit onderzoek wordt inzicht gegeven in het kennisniveau van Online Marketing, de beweegredenen bij de inzet van Online Marketing en de afwegingen die spelen bij de selectie van een Online Marketing bureau.

MKB omarmt Online Marketing
Zo geeft 82 % van de MKB-ondernemers aan Online Marketing nu al in te zetten, of dit in de toekomst te gaan doen. Daarnaast vindt ruim 72% van de ondernemingen Online Marketing belangrijk. Het grootste deel van de bedrijven in de Hoeksche Waard geeft dus aan het belang te zien van Online Marketing en zij maken hier dan ook massaal gebruik van.

Budget
Bedrijven zien ook steeds meer de noodzaak om te investeren in Online Marketing en maken hier budget voor vrij. Ongeveer 50% van de ondernemers besteed maandelijks meer dan € 250,- aan Online Marketing. Verder besteed 25% van de bedrijven maandelijks meer dan € 700,- aan Online Marketing en er is zelfs een groep bedrijven (16%) die maandelijks meer dan € 1200.- hieraan uitgeeft. Kortom de ondernemers in de Hoeksche Waard investeren graag om hun online vindbaarheid te vergroten.

Waarom Online Marketing?
90% van de MKB-ondernemers zet Online Marketing in om hun naamsbekendheid te vergroten. Verder zetten bedrijven Online Marketing in om meer bezoekers naar de website te trekken, de verkoop te vergroten en de aanvraag op online opdrachten / afspraken te stimuleren. Vooral Google Adwords (50%) & Facebook Adverteren (77%) zijn populair onder de ondernemers in de Hoeksche Waard. Daarnaast maken bedrijven gebruik van Display Advertising, LinkedIn adverteren, Youtube Adverteren en Google Shopping.

Uitbesteden Online Marketing
Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om hun Online Marketing uit te besteden. Zo besteed ongeveer 1 op de 4 bedrijven hun Online Marketing uit en 1 op 3 bedrijven in de Hoeksche Waard wil dit gaan uitbesteden. Ondernemers willen het liefst Zoekmachine optimalisatie (SEO) (58%), Online adverteren (SEA) (32%) en Webdesign (28%) uitbesteden.

Volledige onderzoeksresultaten
De volledige onderzoeksresultaten zijn hier terug te vinden:

[iframe-popup id="3"]

Functie

Als stagiair SEO marketeer maak je deel uit van ons jonge, enthousiaste marketing team en kom je in aanraking met de meest uiteenlopende werkzaamheden. Als stagiair SEO Online marketing ben je voornamelijk bezig met SEO verbeteringen, keywords research en het optimaliseren van bestaande teksten. Daarnaast schrijf je nieuwe zoekmachine vriendelijke teksten voor onze eigen diensten en voor de website van onze klanten.

Belangrijk is dat de teksten worden geschreven in correct Nederlands, rekening houdend met het zoekgedrag van mensen en SEO-technieken. Tevens zorg je ervoor dat alle content op de juiste manier in het systeem staat.
Je werkt tijdens deze stage nauw samen met onze Online Marketeer.

 

Profiel

      • Je volgt een HBO-opleiding;
      • Je hebt ervaring met SEO en Google Analytics;
      • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en je bent niet 
        bang om in het diepe gegooid te worden.
      • Kandidaten die 3 dagen per week beschikbaar zijn genieten onze voorkeur.

  •  

 Geïnteresseerd?

Zie jij een uitdaging in deze afwisselende stage en ben je bereid om te leren en tegelijkertijd iets te bereiken binnen onze organisatie? Dan is dit jouw moment en solliciteer vandaag nog op deze aantrekkelijke stagefunctie bij een uitdagende en groeiende onderneming.
Heb je vragen over de stage?
Neem dan contact met ons op via 0186 – 683 705


Je bericht is verstuurd